ТЕРМОКАМЕРА СИЛИСТРА

СКРИТИ ТЕЧОВЕ (СИЛИСТРА )

Намиране на течове с термокамера

Един от най неприятните проблеми в домакинството са свързани със скритите течове. Често пъти този тип проблеми се проявяват в баните и санитарните помещения, от където преминават тръбите за домакинството. При този тип проблеми, най-добрият вариант за бързото локализиране и отстраняване на проблема е с помощта на термокамера. Практиката показва, че откриването на течове с термокамера е най-ефективният, бърз и евтин способ за откриване на вик проблеми. Когато течът се прояви при дефектирала или повредена тръба, по която тече вода. С помощта на термокамерата може да се установи с висока точност мястото на възникналия проблем от повредената тръба. Това става с помощта на температурните разлики от водата и основата (материалите), в която се намира.  В зависимост от мястото на което се намира повредената тръба, дали тя е заровена или се намира във стената, оператора на термокамерата взема в предвид и настройва термографското изображение спрямо мястото, което обследва

3

Тъй като тръбите обикновено са изградени в прави линии с добре дефинирани мрежи, те трябва да се показват на термокамерата. Ако изглежда, че тръбата има издутина, това може да е знак за наличие на теч. На термографското изображение тази зона ще бъде обозначена в различен цвят от заобикалящата я среда. Това е така, защото водата обикновено се нагрява или охлажда, докато преминава през тръбата. Когато напусне самата тръба ще претърпи внезапна промяна температурата, което трябва да доведе до промяна на цвета на водата.

Основното предимство на откриването на течове с термокамера е удобството и бързината, с която може да бъде установен проблема. Обикновено обследването с подобен тип техника за една проблемна точка е в рамките на няколко минути. По този начин лесно би могло да се посочи конкретното място, с което потребителя ще спести пари от основни ремонти на цялата вик мрежа в дома си. Цената на подобно услуга не е скъпа сравнение с къртенето, ремонта и поправянето на цели участъци от тръбни мрежи.


Важно е да знаете, че ЕНЕРГОБО ЕООД работи с всички застрахователи на българския пазар и ако имате сключена имуществена застраховка разходът за направеното обследване ще Ви бъде възстановен от застрахователя. Даваме ви термоизображения за констатираните проблеми, който да представите на Вашия застраховател.